Godkväll

Så, nu har jag fixat till en, om jag får säga det själv, urläcker bloggdesign. Blev riktigt nöjd faktiskt! :) Så nu känner jag att jag måste blogga lite mer, annars var det ju onödigt att göra designen!

Just nu orkar jag dock inte skriva så mycket, är jättetrött och dessutom förkyld och känner mig lite hängig. Men jag måste stanna uppe till elva för jag måste se hur det går i idol! Såg ni på det idag? Jag tyckte Erik var bäst ikväll, han har en fantastisk röst! Men även de andra killarna var helt okej. Men bäst i hela idol är ju Anders Bagge i idoljuryn, han är verkligen en rolig och skön snubbe, och har världens roligaste garv också. ♥ Han borde göra ett helt eget program på tv!


Kolla bara vilken charmig man han är, hahaha!

Nu ska jag inte skriva mer, måste kolla lite i matteboken, har nämligen ett matteprov i morgon, första matteprovet i Matte B kursen. Jag får hålla tummarna för att det går bra!

Ha det bra. /Linnea


Tankar efter helgen

Hej "alla" bloggläsare!
Har inte skrivit på några dagar nu och det beror på att jag har har fullt upp med annat nu i helgen.
Har nämligen haft en jättetrevlig, kul och mysig helg tillsammans med min älskade Kim. På lördagen så var vi på en liten festival här där jag bor och vi såg Sibel (känd från idol och melodifestivalen) uppträda. Måste säga att hon sjunger väldigt bra! När vi var på festivalen blev vi också intervjuade av lokaltidningen här och de tog kort på oss, så ska bli spännande att se om vi kom med i tidningen! Tidningen kommer ut på torsdag så jag får hålla utkik då.
Annars så tog vi det mest lugnt och tittade på tv och myste lite osv... :D♥Sibel när hon uppträdde.

Idag fick jag stanna hemma från skolan för jag hade migrän, det är dock bättre nu, så nu är jag glad. Dessutom fick jag veta att ena lektionen jag skulle haft idag blev inställd så då missade jag inte så mycket i skolan, woho! :D

Ha det bra!

Efter regn kommer solsken

Trots det deprimerande inlägget som jag skrev förut om min migrän så måste jag nu skriva att min migrän jag började få förut idag gick över, hurra, party!!

Därför sitter jag nu och skriver som en get (som en get är ett av mina favorituttryck) på mitt naturkunskaparbete samtidigt som jag lyssnar på uppiggande musik på spotify och ska sedan räkna lite matte, kämpa kämpa.

För er som har spotify så kan ni kolla in min playlist som jag lyssnar på just nu här, om ni skulle ha lust ♥

Regn och migrän

Idag har hittils inte varit någon höjdardag, hade en tråkig tretimmars religionskunskapslektion i skolan och efter det gick vi i spöregnet och åt mat. Slutade en kort stund efter lunchen och kom hem och läste en trist bok vi måste läsa till svenskan och sedan började jag känna en molande värk i högra delen av pannan, aha tänkte jag, migrän på G. Har nu tagit medicin och får hoppas att huvudvärken ger sig snart för jag har inte tid att må dåligt idag, måste skriva på skolarbeten.

När jag ändå är inne på ämnet kanske jag kan skriva lite om min svåra migrän jag har levt med enda sedan jag var 3 år. Migrän är för många nog ganska främmande och de tror det är bara "vanlig" huvudvärk och de förstår inte riktigt hur dåligt man mår under ett migränanfall. Folk i min omgivning är väl medvetna om att jag har migrän väldigt ofta men jag tror inte de fattar vad det handlar om egentligen. Därför vill jag skriva om detta här nu, inte för att folk ska tycka synd om mig, utan för att de kanske kan få bättre förståelse för det..

För nej, migrän är inte bara vanlig huvudvärk. Det handlar om väldigt kraftig värk i huvudet som mitt i anfallet är olidlig, man orkar knappt stå upp, nej inte ens sitta ner utan man ligger ner och hoppas varje minut att smärtan ska vara över, ibland har jag fått lust att bara hugga av huvudet för att slippa skiten. Nej jag överdriver inte. Inte nog med smärtan så mår man illa också (inte alla gör det som har migrän, men jag gör det) och måste kanske kräkas ett antal gånger och det gör att man blir svag och inte orkar göra något utan ligger som en livlös trasdocka i sängen och kan inte annat än att vänta ut eländet. Och detta får jag stå ut med i genomsnitt 2 gånger per vecka, och ett anfall brukar vara i ett dygn för mig ungefär. Inte alltid får jag ett kraftigt anfall utan ibland kan jag lindra det eller stoppa det helt med hjälp av en speciell migränmedicin jag tar, dock hjälper den inte alla gånger. De flesta blir lätt hjälpta av olika läkemedel men jag har testat nästan alla mediciner som finns och ingen har hjälpt mig särskilt mycket.
Varför får man migrän då? Det finns typ 21454653737473473 anledningar som kan utlösa ett migränanfall och det gör det så jobbigt att hålla koll på allt för att undvika att få det. Man kan få det om man sover oregelbundna tider, sover för lite, sover för mycket, äter för lite, dricker för lite, anstränger sig för mycket, äter ost, choklad eller vin (finns tydligen nåt speciellt ämne där som utlöser migränen), stress, väderförändringar, hormonförändringar osv osv....

Ofta har jag fått säga nej till saker och trevliga tillställningar för att jag har fått migrän, alltid går jag och oroar mig för att jag får migrän när jag ska göra något roligt eller något särskilt händer. Jag är trött på att ständigt tänka på det här och oroa mig för det här, jag är trött på att ständigt behöva säga nej till saker. Men samtidigt har jag vant mig, har som sagt haft det såhär sen jag var 3 år så det finns inget annat att göra än att bita ihop, och det får jag väl göra ett tag till tills jag hittar någon mirakelmedicin som kan göra mig helt fri från det här.

Grattis om ni orkade läsa igenom allt det här, tack för mig.

Introduktion

Nu har även jag hittat till den stora vida bloggvärlden med min blogg litenstorflicka. Hade egentligen velat ha mitt namn Linnea som bloggnamn men självklart var det upptaget då det är ett av Sveriges vanligaste namn! Hur kom jag då på "litenstorflicka"? Jo, det ploppade helt enkelt bara upp i mitt huvud och jag tänkte att det lät lite coolt. Samtidigt symboliserar det mig på ett sätt, jag är fortfarande en liten flicka men är ändå rätt stor (17 år), får mig att tänka lite på den där Britney Spears låten "I'm not a girl, not yet a woman", jag är väl ungefär i den sitsen just nu.

Så nu vet ni redan att jag heter Linnea och är 17 år. Vad mer kan man säga? Har inga särskilda intressen utan jag är väl en sån där "tråkig" människa som gillar att umgås med vänner, familj, pojkvän, spendera tid vid datorn, läsa och lyssna på musik. Jag gillar att leva livet i det lugna. Fast när jag gått ut skolan vill jag gärna ge mig ut och upptäcka världen. Japan är ett land jag gärna vill besöka innan jag dör. För något år sen var jag väldigt besatt av det landet och det som finns där, det är jag väl fortfarande lite. Finns så mycket intressant därborta i solndegångens land.

Som person är jag lugn och omtänksam, jag bryr mig väldigt mycket om andra människor, ibland kanske för mycket än vad jag behöver.. Jag är den tysta typen, den som alltid lyssnar och tänker för mig själv. Pratar inte ofta högt om mina känslor. Därför kanske denna blogg kan bli ett ställe där jag kan skriva av mig och mina tankar, för tankar snurrar det runt massor i skallen nästan hela tiden. Skulle kunna skriva en massa mer men jag avslutar nog detta inlägget nu, ni får skaffa mer uppfattning om mig genom att fortsätta läsa min blogg ;) Ha det bra, förhoppningvis får ni se mer bloggande från mig inom kort!

RSS 2.0